Dromen Retraite 2020

Droomwerkplaats ma 16 maart 2020 19.00 – woe 18 maart 16.00

Leer je eigen dromen te verstaan

Iedereen droomt elke nacht drie tot vier maal intensief. Op het moment dat je daar aandacht aan geeft, ga je de dromen gemakkelijker onthouden. En dan blijken dromen – ook nachtmerries – een grote hulp te zijn voor je leven. Je krijgt in deze dagen handvatten om je dromen te onderzoeken. Je ervaart hoe dromen, komend vanuit je onderbewustzijn, betekenis krijgen. We zullen ook ingaan op dromen in de laatste levensfase.

Het wordt een werkplaats van droomverhalen en ontspannen samenzijn. We ervaren op een diep niveau hoe dromen ons echt behulpzaam zijn in ons leven overdag. En tegelijk kunnen we genieten van de prachtige locatie van de Hoeve Wetermans en wordt er lekker voor ons gekookt.

Wanneer je je eigen dromen verstaat, opent zich een rijke informatiebron voor je. Je realiseert je bijvoorbeeld dat je echt aandacht aan iets moet geven. Of je krijgt helder voor ogen, voor welke keuze je in je leven staat. Of je gaat een schaduwzijde van jezelf zien en ontdekt daarin welke kwaliteit in jou tot uitdrukking wil komen.

In deze meerdaagse cursus leer je verschillende ingangen kennen om een droom te onderzoeken. Er is veel ruimte om eigen dromen in te brengen en je herkent zeker ook thema’s in de dromen van andere deelnemers. Je komt in contact met wie je – achter het masker van je persoonlijkheid – in wezen bent. Op deze manier bezig zijn met dromen levert een ervaring op vol van verwondering, ontroering, tranen die mogen stromen, vreugde die gedeeld wordt en innerlijk vrij worden. Wees welkom !

Programma:

Ma 16 maart: Welkom 19.00, kennismaking, inleiding op dromen en hoe ze te onthouden

Di 17: dromen onderzoeken van de afgelopen nacht, symbolen in dromen en na de koffie/thee pauze Alles wat je droomt ben je zelf: een droom als een schilderij van je zelf.

Na de lunch gaan we verder met gestalten in dromen en Energetisch met dromen werken en Nachtmerries en andere dromen

Na een (h)eerlijke vegetarisch diner helpen tekeningen van dromen ons om meer inzicht te krijgen in hun betekenis.

Woe 18 maart onderzoeken we de dromen van de afgelopen nacht en de dromen als oefenplaats voor het leven én voor het sterven. Na de lunch en afronding gaan we rond 16.00 weer huiswaarts.

Tijdens de retraite is er voldoende tijd voor stilte, een wandeling, in alle rust overpeinzen van de nieuwe ervaringen en het inbrengen van eigen dromen.


Reacties van deelnemers aan een eerder droomweekend:

Steeds is het weer verrassend wat een droom kan betekenen. Door de open houding van Maarten en de rake vragen op het juiste moment kom je tot een verhaal waarvan je voelt dat het waar is.“

Een zeer prettige en verrassende bijeenkomst.”

Ik kijk terug op een heel goed weekend. De uitleg over mijn dromen, over mezelf en waar ik sta in het leven, raakte mij. De verrassende inzichten bieden stof waar ik weer mee verder kan. Wat is er veel hulp wanneer je voor je dromen open staat!”

Maarten kan door naar onze dromen te luisteren, deze te ordenen en zijn kennis in te zetten, meer duidelijkheid geven wat de droom je mogelijk vertelt. Ik heb me niet gerealiseerd dat het dromen een manier is om uit te zoeken waar je onbewust in je leven mee bezig bent. De groep wordt betrokken bij het verhaal van de individuele droom, daarom ben je zeer betrokken bij elkaar. De zorg en ontspanning die we daarbij kregen, doet me na ruim een maand nog steeds goed.”

Door te werken met je dromen, kom je zelf tot de ontdekking wat je patronen zijn en ervaar je dat je ze ook kunt veranderen.”

Plaats: Hoeve Wetermans, Diepenveenseweg 17, 8121 PN Olst.
Kosten zijn € 285,= pp. Je krijgt een eigen kamer met opgemaakt bed. Alle maaltijden, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.
Er zijn minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers.

Opgave bij: m.v.rootselaar@gmail.com

Maarten van Rootselaar
Deventer
06 2328 1258
www.maartencoaching.nl