“Kloosterweekend op de boerderij”

vrijdag 16 – zondag 18 november 2018                                                   

Een weekeinde waar stilte, meditatie, de liederen uit Taizé en de geborgenheid van de groep de basis vormen om op zoek te gaan naar het monastieke. Elk klooster-weekend doet ons zoeken naar de monnik in onszelf maar heeft steeds een ander weekend thema. Voor het weekend van november zal dit zijn “ de zin van het leven “ De thema’s geven richting aan de meditaties en de teksten die we na de maaltijden lezen ter inspiratie. 

Het programma:

Op vrijdagavond is er voor wie op tijd kan zijn een eenvoudige maaltijd rond 18.00 uur waarna we na de maaltijd een half uur een geleide meditatie hebben. De gasten die later komen kunnen daarna hun kamer betrekken. Na de koffie/thee is er een kennismakingsronde met ons huisthema, “ben ik op de goede weg”

Zaterdag beginnen we met een half uur meditatie waarna we de ochtend in stilte doorbrengen, in de meditatieruimte, mijmerend in de wei of liggend in het stro. De middag geeft ruimte voor een mooie wandeling of fietstocht en we oefenen bij de vleugel Taizé liederen en bereiden zo muzikaal de viering van zondagochtend voor. Na het diner mediteren we nogmaals en praten  na over de weg die we gaan.

Zondag: Voor de vroege vogels onder ons is er een wandeling om onze hond de benen te laten strekken. De meditatieve dienst zal staan in het teken van Taizé. Na de lunch verbeelden we op creatieve wijze onze gedachten en genieten na van het weekend. Na de thee nemen we afscheid van elkaar.

De kosten van het weekend inclusief verblijf, bed/badlinnen, alle maaltijden en koffie en thee is € 165 op basis van een tweepersoonskamer. Komt je alleen dan delen we je in bij iemand van het zelfde geslacht. De toeslag op een eenpersoonskamer is € 65,= op basis van beschikbaarheid. Voor mensen die thuisslapen zijn de kosten voor november €60 en dit is inclusief lunches en diner.

Inschrijfformulier “kloosterweekend op de boerderij”

Wat reacties van deelnemers op het”kloosterweekeinde op de boerderij” 

  • Op zoek naar de monnik in jezelf. Allemaal kwamen we hier met ons eigen verhaal. Iedereen heeft zijn eigen steen bijgedragen en het vormde samen een geheel.
  • Dank voor jullie gastvrijheid en de verbinding die jullie hebben gelegd. Hoe mooi hebben we met elkaar de meditatie ruimte ingewijd. Een prachtige, waardevolle plek.
  • Dank voor het weekend. Deze locatie, m.n. de meditatieruimte nodigt uit tot verstilling. Mooi programma ook, wat we samen beleefden.
  • Dank jullie voor het fijne weekend, deze mooie plek in de natuur en de mooie meditatie ruimte. Ik kom er graag nog een keer terug.
  • Een heel bijzonder weekend met fijne ontmoetingen die lang nawerken, hartelijk dank!
  • Het was weer bijzonder! Bedankt voor alle mooie momenten, de rust en alle goede zorgen. Tot gauw.