Vakantieweek: Hoeve Wetermans

                           dinsdag 9 juli – maandag 15 juli (vol )

 

Droom je van een Vakantieweek, een week waarin niets hoeft maar waarin wel van alles kan?

rust en ruimtetijd voor creativiteit

één van de zitruimtes

 

Overleg bij het kippenhok

In deze weken ligt het accent op samen een verzorgde, inspirerende vakantie vieren. Een week met ruimte voor een korte of lange wandeltocht, genieten van de mooie zonsondergang, dagelijks aanschuiven aan een geheel verzorgd diner, tijd om in alle rust je boek uit te krijgen, creatief bezig te gaan, te fietsen langs de IJssel. Geen hinderlijk lawaai, een mooie natuur en een prachtig verblijf met per kamer eigen sanitair. Een hele week heb je de kans om te genieten van de rust en ruimte van de Hoeve en het Sallandse landschap. Je kunt dingen samen ondernemen, naar Museum More of de Fundatie of zelf je plan trekken. ’s avond is er aan tafel de gelegenheid om foto’s en ervaringen met elkaar te delen en na het opruimen van de avondmaaltijd is er gelegenheid deel te nemen aan de avond retraite. Wie zin heeft in een spelletje of wil musiceren, het kan allemaal. Luxe maar niet decadent en met een kleine ecologische voetafdruk, zeker als u met het OV komt.

Waarom vakantie vieren op Hoeve Wetermans?

De bibliotheek vol mooie boeken en een pracht uitzicht.

De meerwaarde van een vakantieweek op Hoeve Wetermans zit hem o.a. in de ontmoeting met anderen. Er is altijd wel iemand die een spelletje wil doen, een wandeling wil maken. Door een half uur meditatie en het delen van ervaringen geven we de gesprekken met elkaar meer inhoud. Afhankelijk van de behoefte van de groep zullen we hier andere werkvormen aan toe voegen. Je hoofd leeg maken geeft ruimte voor nieuwe inspiratie, De grote gezellige woonruimte met diverse zitjes en hoekjes, de bibliotheek en de grote tuin buiten bieden gelegenheid om je terug te trekken of juist in de groep te gooien. Ons atelier biedt ruimte voor een scala een creatieve mogelijkheden. Onze aparte meditatie is een heerlijke plek om je helemaal terug te trekken.

Dagritme + Programma:

Veel ingrediënten komen uit de eigen moestuin

Het inloopontbijt is van 8.30 – 9.00, koffie/thee om 11.00 uur. De lunch is om 13.00 uur (maar je kunt ook een lunchpakket meenemen) en in de zomer meestal buiten op het terras.De gemeen- schappelijke vegetarische maaltijd is zo rond 18.00 uur waarna er voor wie wil de gelegenheid is een half uur mee te mediteren. De avonden zijn niet van te voren ingevuld maar we hebben veel mooie films, een kampvuurplaats en vaak mooie lange avonden onder een heldere sterrenhemel. 

Voor wie mee wil, organiseren we diverse uitstapjes, een picknick bij de IJssel, we gaan langs Abdij nieuw Sion, houden een stadswandeling in het bergkwartier in Deventer en gaan langs het bezoekerscentrum bij Den Nul. Daarnaast wil Gerrit u als keramist graag helpen een mooi voorwerp van klei te maken.

Voor wie?

Op Hoeve Wetermans vinden we het fijn als mensen elkaar echt ontmoeten. Leeftijd is hierin niet van belang maar deze week is zeker ook geschikt voor de wat oudere mens. De vakantie week is voor een ieder die zich dit cadeau gunt. U kunt alleen komen maar ook met uw partner of reisgezel. Belangrijk is om open te staan voor elkaar zodat de week ook verruiming en ontdekkingen brengt. 

Locatie en verblijf:

Elke kamer heeft zijn eigen sanitair

Verblijf op 1- of 2- persoonskamer van Hoeve Wetermans in het mooie coulisselandschap van Het Hanzebos Een bijzondere plek met goede faciliteiten, ruime gemeenschappelijke benedenverdieping. Een unieke plek en goed bereikbaar, ook per OV. Wij kunnen je ophalen vanaf station Deventer. (Op zaterdag rijdt er helaas geen bus meer) Op doordeweekse dagen stopt bus 161 (Deventer- Zwolle) op 200m van de Hoeve. Op Hoeve Wetermans proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en stimuleren daarom het OV.


Prijs:

Het uitzicht richting het Hanze bos

Wij eten lekker, gezamenlijk en vegetarisch. Er wordt gekookt door onze eigen kok. Wie een keer wil meehelpen en de kneepjes van het koksvak wil leren, dat kan altijd. Wij zorgen samen voor tafeldekken, afruimen e.d. De kosten voor eten en drinken van koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Voor verdere consumpties hangt er een beerlijst. Er zijn fietsen te huur voor €5,=/dg een tandem voor €7,50 pd. Elektrische fietsen kunnen we natuurlijk opladen en veilig weggezet worden.

De kosten voor een vakantieweek zijn €520 pp, dit is op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, inclusief alle maaltijden , koffie/thee en opgemaakt bed. De toeslag voor een privé kamer is €105. Wie toch graag wil komen maar hiervoor niet de financiële middelen heeft kan contact met ons opnemen om te zien wat mogelijk is.  De vakantie week begint om 15.00 en eindigen rond 16.00 uur op de eind dag.

 

Meer weten? Stel hier je vraag.

Vragenformulier

 

Spam voorkomen

Reacties van enkele deelnemers uit 2018:

Wat fijn dat ik mijn liefhebberij “iets met bloemen” weer kon uit uitleven. Dat ik hier tevens de warmste dagen van het jaar mocht doorbrengen, zittend onder de bomen of “verkoeling zoekend” in de boerderij. Rust en ruimte, regelmaat en gezelligheid deden me goed. De laatste meditatie heeft me ontroerd. Dank, Henny

Dank voor de hartelijke gastvrijheid, de goede gesprekken, de gezelligheid. Deze week heeft me goed gedaan! Ans

Een geweldig verblijf, rust en ruimte en van alle gemakken voorzien. Voor herhaling vatbaar. Bouma

Dank voor de gastvrijheid op deze mooie plek. We hebben genoten van de rust en de ruimte, van de prachtige inrichting en de aandacht waarmee alles is bedacht en uitgewerkt. Derk

de zandwetering op 500m van de hoeve

de meditatieruimte

 

De moestuin waaruit we eten

uitzicht vanaf de kampvuurplek

Het atelier om te vilten, te kleien, schilderen of beeldhouwen.

 

 

 

Bij de vleugel zingen we ook graag