Zomer vakantie/retraite weken 2022

– Retraite week 1 : ma 1 aug – zon 7. (vol )

– Retraite week 2 : ma 8 aug – zon 14 aug (vol)

Op de hoeve heerst een wijde blik.

Dit jaar willen we weer twee mooie zomerretraites organiseren. Beiden geven ruimte voor gezelligheid, wandelen, lekker vegetarisch eten gekookt door Patricia onze kok, fijne gesprekken, fietstochten, meditaties, muziek en creativiteit. Een vakantieweek, maar dan met veel extra.

De trap naar boven, de vleugel en een blik richting de eetkamer

Dit jaar twee fijne vakantie weken!

Beide weken zijn bedoeld om tot rust te komen, een fijne week te hebben die je ook verrijkt. Beide weken vinden plaats op hoeve Wetermans, een plaats voor rust en ruimte, prachtig gelegen aan het Hanzebos, met mooie wandelpaden, voor de lange of korte afstanden, fietsroutes ( je kunt in overleg één van de drie leenfietsen gebruiken ), fijne ruimtes waar je elkaar kunt ontmoeten of je kunt terugtrekken. Een grote bibliotheek, een atelier waar kan worden gekleid en geschilderd. We draaien soms een film, zingen liedjes bij de vleugel, eten buiten als het kan, maken een kampvuur, aaien Dolf de hond over z’n kop genieten van de natuur op en om het erf. Samen maar met alle vrijheid om je eigen plan te volgen.

Voor beide weken kun je je individueel inschrijven, je krijgt een eigen kamer met opgemaakt bed en meestal ook met eigen sanitair. De drie kamers in de kapschuur delen wc en douche zo ook de drie kamers in het nieuwe appartement. Totaal 13 kamers. We zijn met maximaal 12 gasten omdat Patricia ook een kamer heeft. De weken zijn zijn vrij ter invulling. De programma punten van film en meditatie etc. zijn facultatief, je doet mee als je zin hebt. De maaltijden gebruiken we wel zoveel mogelijk gemeenschappelijk maar ben te er met de lunch niet geeft het even door. Patricia onze kok zal heerlijke, gezonde vegetarische maaltijden verzorgen, af-en opruimen doen we even samen.

Wandelen in het Hanze bos, achter de hoeve.

De weken beginne op maandag (16.00 uur) – zondag (16.00 uur ). Naast de gewone vakantie dingen als wandelen, lezen, Deventer bezoeken, een gebakje aan de IJssel of een spelletje Code namen we lezen vaak bij de maaltijden een verhaal dat ons inspireert en elke avond is er na het diner de mogelijkheid om deel te nemen aan een meditatie van een half uur. Tijdens alle al gegeven weken merken we dat er goede gesprekken ontstaan en er vriendschappen worden gesloten. Elke dag begint met een inloop ontbijt en dan kijken we wat iedereen nodig heeft om een goede dag te hebben. Soms gaan gasten b.v. naar museum More, een fietstocht maken of wandelen naar het heerlijke terras van Landgoed “Nieuw Rande”. Een week is eigenlijk te kort.

Lezen in de bibliotheek

In de zomer zijn er veel bloemen en insecten op het erf en in de moestuin.

Kosten:

De kosten voor de retraiteweken zijn €580 euro pp/week. Dit is inclusief, kamer, opgemaakt bed, al het eten en koffie en thee etc. Andere drankjes kun je gebruiken en later afrekenen. Voor wie de kosten een probleem zijn, neem contact met ons op om te zien wat mogelijk is. Op de benedenverdieping is één kamer die geschikt is voor mensen die moeilijk de trap op kunnen.

De meditatie ruimte met de kapschuur

Vervoer: Je kunt natuurlijk met de auto komen die je kunt parkeren op onze parkeerplaats maar de bus stop op 250 meter van de hoeve en we kunnen je ook van station Olst ophalen (3 km ). We hebben 3 fietsen die gebruikt kunnen worden om even wat verder weg te gaan. We kunnen zelfs een duo fiets lenen als daar behoefte aan is.

Corona: We hopen dat in de zomer corona geen belangrijke rol meer speelt maar mochten de weken toch niet door kunnen gaan omdat de overheid dat verbied dan krijgt iedereen zijn geld geheel terug. Op de hoeve kunne we prima 1,5 m afstand van elkaar houden als dat nog nodig is.

Wij zien uit naar twee heerlijke zomerweken, wees welkom!