Zomer retraites 2021

– Retraite week ma 2 aug – zon 8 aug ( vol )

– Stilte retraite week: Ma 9 aug – zon 15 aug ( vol )

Op de hoeve heerst een wijde blik.

Dit jaar willen we weer twee mooie zomerretraites organiseren. De eerste geeft ruimte voor gezelligheid, wandelen, lekker vegetarisch eten gekookt door Patricia onze kok, fijne gesprekken, fietstochten, meditaties, muziek en creativiteit. Een vakantieweek, maar dan met veel extra.

De Tweede week ligt het accent meer op de meditaties en zijn we dagelijks een flink aantal uren stil maar er is ook genoeg tijd voor een mooie wandeling, fietstocht, lezen of puzzelen.

De trap naar boven, de vleugel en een blik richting de eetkamer

Wat hebben beide weken gemeen?

Beide weken zijn bedoeld om tot rust te komen, een fijne week te hebben die je ook verrijkt. Beide weken vinden plaats op hoeve Wetermans, een plaats voor rust en ruimte, prachtig gelegen aan het Hanzebos, met mooie wandelpaden, fietsroutes, fijne ruimtes waar je elkaar kunt ontmoeten of je kunt terugtrekken. Een grote bibliotheek, een atelier waar zeker de eerste week kan worden gekleid en geschilderd. We draaien soms een film, eten buiten als het kan, maken een kampvuur, aaien Dolf de hond over z’n kop genieten van de natuur op en om het erf. Samen maar met alle vrijheid om je eigen plan te volgen.

Voor beide weken kun je je individueel inschrijven, je krijgt een eigen kamer met opgemaakt bed en meestal ook met eigen sanitair, alleen de drie kamers in de kapschuur delen wc en douche. We zijn met maximaal 10 gasten. Beide weken kennen hun eigen programma, je kunt daar aan mee doen maar ook je eigen plan trekken. De maaltijden gebruiken we wel zoveel mogelijk gemeenschappelijk. Patricia onze kok zal ze verzorgen, af-en opruimen doen we even samen.

Wandelen in het Hanze bos, achter de hoeve.

De eerste week van ma 2 aug 2021 (16.00 uur) – zo 8 (16.00 uur ) is meer een vakantieweek maar we lezen vaak bij de maaltijden een verhaal dat ons inspireerd en elke avond is er na het diner de mogelijkheid om deel te nemen aan een meditatie van een half uur. Tijdens alle al gegeven weken merken we dat er goede gesprekken ontstaan en er vriendschappen worden gesloten. Elke dag begint met een inloop ontbijt en dan kijken we wat iedereen nodig heeft om een goede dag te hebben. Soms gaan gasten b.v. naar museum More, een fietstocht maken of wandelen naar het heerlijke terras van Landgoed “Nieuw Rande”.

Lezen in de bibliotheek

De tweede week van ma 9 aug 2021(16.00 uur) – zon 15 (16.00 uur ) is echt een retraite week met elke dag na de ochtend retraite van 11 uur af een stilte periode tot na de avond retraite van 20.00 uur. Kortom we zijn 5 dagen per dag 9 uur stil. Het thema van dit jaar is “Geluk en ik” en elke dag belichten we een ander aspect van geluk, wat zou geluk voor jou kunnen zijn, wat belemmerd en hoe daar mee om te gaan. We bieden geen antwoorden maar stof en tijd tot nadenken. We vinden het fijn als je de meditaties en programmadelen meedoet en de stilte is een must voor de deelnemers op het terrein. Je kunt in de stilte periode, lezen, nadenken, wandelen, schilderen, Deventer bezoeken, wat je maar wilt. We kiezen ervoor om niet 6 dagen geheel stil te zijn omdat we merken dat de afwisseling van stilte om je eigen gedachten goed te horen en het delen met anderen goed werkt.

In de zomer zijn er veel bloemen en insecten op het erf en in de moestuin.

Kosten:

De kosten voor de retraiteweken zijn €560 euro pp/week. Dit is inclusief, kamer, opgemaakt bed, al het eten en koffie en thee etc. Andere drankjes kun je gebruiken en later afrekenen. Voor wie de kosten een probleem zijn, neem contact met ons op om te zien wat mogelijk is. Op de benedenverdieping is één kamer die geschikt is voor mensen die moeilijk de trap op kunnen.

De meditatie ruimte met de kapschuur

Vervoer: Je kunt natuurlijk met de auto komen die je kunt parkeren op onze parkeerplaats maar de bus stop op 250 meter van de hoeve en we kunnen je ook van station Olst ophalen (3 km ). We hebben 4 fietsen die gebruikt kunnen worden om even wat verder weg te gaan. We kunnen zelfs een duo fiets lenen als daar behoefte aan is.

Corona: We hopen dat in de zomer corona geen belangrijke rol meer speelt maar mochten de weken toch niet door kunnen gaan omdat de overheid dat verbied dan krijgt iedereen zijn geld geheel terug. Op de hoeve kunne we prima 1,5 m afstand van elkaar houden als dat nog nodig is.

Wij zien uit naar twee heerlijke zomerweken, wees welkom!