Zomer vakantie retraite 2024

– Vakantie retraite week: ma 11 aug – zon 18 aug 2024 ( nog 4 plekken )

Op de hoeve heerst een wijde blik.

In 2024 willen we weer een mooie zomer vakantieretraite organiseren.

Deze week is een echte vakantie week en geeft ruimte voor gezelligheid, wandelen, lekker vegetarisch eten gekookt door Patricia onze kok, fijne gesprekken, fietstochten, meditaties, muziek en creativiteit. Een vakantieweek, maar dan met veel extra. Met elkaar in vrijheid en niet alleen.

Programma Vakantie retraite week:

De week begint op maandag 12 augustus om 17.00 uur. Na de maaltijd volgt de introductie en kennismaking. Hierna is er een meditatie. De rest van de week is vrij om in te vullen. Alleen de maaltijden staan vast. Je kunt wandelen in het Hanzebos, fietsen langs de IJssel, met het pontje mee, kleinen of schilderen in het atelier ( zelf schilderspullen meenemen ). De bibliotheek heeft een scala aan boeken, Gewone fietsen kun je hier lenen. Elektrische fietsen zijn te huur in Olst. Je kunt Deventer bezoeken, de beeldentuin van museum de fundatie, naar museum More of met de trein naar hartje Zwolle. Klooster Nieuw Sion is niet ver weg, bij hotel Gaia (2,5 km ) hebben ze heerlijke eigen gemaakt taartjes. We streven er naar een fijne week te hebben die je ook verrijkt; door elke avond te mediteren ( wanneer je dat wilt ) en mooie gesprekken onderling. We draaien soms een film, zingen liedjes bij de vleugel, eten buiten als het kan, maken een kampvuur, aaien Dolf de hond over z’n kop genieten van de natuur op en om het erf. Mogelijkheden te over om weken te vullen. Samen maar met alle vrijheid om je eigen plan te volgen. Op zondag 18 augustus gaat iedereen weer huiswaarts rond 15.00 uur.

De trap naar boven, de vleugel en een blik richting de eetkamer

Een fijne retraite!

Voor de retraite kun je je individueel inschrijven, je krijgt een eigen kamer met opgemaakt bed en meestal ook met eigen sanitair. De drie kamers in de kapschuur delen wc en douche zo ook de drie kamers in het nieuwe appartement. Totaal 13 kamers. We zijn met maximaal 12 gasten omdat Patricia ook een kamer heeft. De maaltijden gebruiken we wel zoveel mogelijk gemeenschappelijk maar ben je er met de lunch niet geeft het even door. Patricia onze kok zal heerlijke, gezonde vegetarische maaltijden verzorgen, af-en opruimen doen we even samen. Heb je een dieet van wege medische noodzaak dan horen we dat graag op tijd.

Wandelen in het Hanze bos, achter de hoeve.

Lezen in de bibliotheek

In de zomer zijn er veel bloemen en insecten op het erf en in de moestuin.

Kosten:

De kosten voor de Vakantie retraite week zijn 680,= pp/week. Dit is inclusief, kamer, opgemaakt bed, al het eten en koffie en thee etc. Andere drankjes kun je gebruiken en later afrekenen. Voor wie de kosten een probleem zijn, neem contact met ons op om te zien wat mogelijk is. Op de benedenverdieping is één kamer die geschikt is voor mensen die moeilijk de trap op kunnen maar is voor dit jaar al bezet. Wanneer je aanbetaling binnen is je plek zeker. Moet je onverhoopt annuleren dan gelden de ANVR voorwaarden.

De meditatie ruimte met de kapschuur

Vervoer: Je kunt natuurlijk met de auto komen die je kunt parkeren op onze parkeerplaats maar de bus stop op 250 meter van de hoeve en we kunnen je ook van station Olst ophalen (3 km ). We hebben 3 fietsen die gebruikt kunnen worden om even wat verder weg te gaan ( voor de kleinere mens zijn ze soms iets hoog ). We kunnen zelfs een duo fiets lenen als daar behoefte aan is.

Wij zien uit naar een heerlijke zomerweek, wees welkom!