Kom tot rust retraite

2-6 sept 2024 ( vol ), 7-11 okt, 4-8 nov etc.

  • Wil je er een paar dagen even tussen uit?
  • Ontsnappen aan de drukte van de stad?- Corona moe?
  • Ontstressen/onthaasten?
  • Even geen mantelzorger zijn?

Hier kan je:

  • In alle rust lezen.
  • Mooie wandelingen maken.
  • Even weg van thuis.
  • Je hoofd leeg maken.
  • Tijd nemen om over dingen die voor jouw belangrijk zijn na te denken.

Je kunt je individueel inschrijving en heerlijk tot rust komen. We hebben wat vaste punten op de dag maar verder staat het je vrij je eigen plan te trekken. Je krijgt een eigen kamer, er zijn mooie sfeervolle ruimtes, we eten lekkere vegetarische maaltijden en er zijn inspirerende mede gasten.

de hoeve gezien vanaf de Zandwetering
Een wijde blik

Voor wie zijn deze tot rust komen midweken bedoeld?

Deze tot rust kom midweken zijn voor mensen van alle leeftijden en hebben als doel om om even stil te staan en de rust toe te laten. De letterlijke betekenis van retraite. We proberen voor een ieder een zo mooi mogelijke midweek te organiseren. Voor de één zal dat het tonen van de mooiste wandelroutes zijn, voor een ander een mooi gesprek wijzen op voor jou misschien boeiende boeken in de bibliotheek of het aandragen van andere ideeën om te vinden wat je zoekt

de achterzijde van de hoeve

Waarom er even tussen uit op Hoeve Wetermans?

Op onze hoeve zijn rust, ruimte en respect voor mens en natuur over al te zien en te voelen. In de kamers, de tuin, de inrichting, de kunst aan de muur, het glas in lood raam in de meditatie ruimte, de bloemen en de bijen en de vergezichten op de omringende natuur. Op hoeve Wetermans kom je alleen maar aan het einde van enkele dagen is er altijd een warm afscheid. Misschien komt dat door de heerlijke maaltijden, misschien door het feit dat een ieder goed is zoals hij is, misschien door onze hond Dolf, die iedereen die buiten is even komt begroeten. Misschien door de gesprekken die overal zomaar ontstaan.

Welkom op de hoeve

Dagritme:

Omdat we merkten dat als de groepen wat groter zijn de rust verloren dreigt te gaan hebben we het dagritme wat omgegooid. Het ontbijt is tussen 8.15 en 9.00. We ontbijten in stilte en als de vaat is weggewerkt houden we een ochtendmeditatie. Nadat we zo de dag in rust zijn begonnen trekt iedereen zijn/haar eigen plan maar de ochtenden proberen we de rust te behouden. We lunchen van 12.30 tot 13.00 uur en de warme vegetarische maaltijd start zo rond 18.30. Om +/- 20.00 is er voor wie wil een door Esther geleide meditatie in onze meditatie ruimte. We eten zo veel mogelijk gemeenschappelijk, ruimen met elkaar af . We tonen ’s avonds soms een film voor wie die wil zien, soms zingen we liederen bij de vleugel wanneer daar animo voor is. Suggesties voor leuke activiteiten zijn er altijd en we kennen de mooiste paden in de omgeving. Dolf, onze hond wil graag de mooiste kleine paden laten zien voor wie mee wil. Fietsen kun je bij ons lenen al is de frame maat voor de wat kleinere mensen onder ons soms wat hoog. Zwemmen kun je in de Zandwetering op 300 m van de Hoeve. Onze bibliotheek kent vele bronnen en is zeer gevarieerd. In het atelier kun je kleien en schilderen ( voor het schilderen graag eigen spullen meenemen) Na 22.00 uur is het stil op de hoeve. Wie echt nog wat wil zeggen kan dat doen in de Bibliotheek achter een dicht deur.

Wandelen langs de Zandwetering
De bibliotheek

Wij, Esther en Gerrit zijn deze boerderij enkele jaren geleden begonnen met als doel mensen te verbinden en rust en ruimte te bieden aan hen die dat in deze onrustige wereld nodig hebben. We kennen de waarheid niet en weten ook niet “hoe het zit”. We zoeken en vernieuwen elk op onze eigen manier en horen graag van anderen hoe hun zoektocht in het leven verloopt en wat ze ontdekt hebben. Esther helpt door de meditaties om de stilte in jezelf te vinden en is onvermoeibaar geïnteresseerd in een ieder. Gerrit is meer praktisch aangelegd, houdt van bouwen, keramiek, knutselen en muziek.

Praktische zaken:

We hebben 7 slaapkamers in de hoeve met eigen sanitair en in onze kapschuur nog twee appartementjes, elk met drie slaapkamers en per appartement gedeeld sanitair. Iedereen krijgt dus een eigen kamer en zo zijn we met maximaal 13 gasten. Wanneer we met vier of minder dan 4 gasten zijn overleggen we of de midweek doorgaat. We hebben geen personeel. Dat betekend dat wij, Esther en Gerrit zelf de boodschappen doen en zorgen voor het eten. Zijn er genoeg gasten dan vragen we een kok om de warme maaltijden te bereiden. We vragen van elke gast een kleine tijdsinvestering om samen te zorgen dat het eten op tafel komt en de keuken weer op orde. We beginnen op maandag 17.00 uur en eindigen op vrijdag 10.00 uur. De kosten zijn € 310,= dat is inclusief de maaltijden en opgemaakt bed. De toeristen belasting komt daar nog bij 1,50/nacht. Voor wie de kosten een belemmering zijn om te komen, neem dan contact op om te kijken wat wel mogelijk is. De reservering staat vast als de eerste aanbetaling is gedaan. Moet je onverhoopt annuleren dan gelden de ANVR richtlijnen. Wijn en bier etc. zijn voor eigen kosten. Bed/badlinnen opgemaakt bed zijn inclusief. De bus stopt 200 m van ons huis zodat we ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. W kunnen je ook van station Olst ophalen. Maar als u liever met de eigen auto komt, er zijn genoeg parkeerplaatsen. In overleg kun je de elektrische auto opladen. Alle kamer zijn even goed en even duur. Wij delen de gasten in op de hoeve of in de twee prachtige appartementen.

Het is zo lekker!!
We hebben 13 slaapkamers

Data:

Tot rust komen midweken zijn de eerst midweek van de maand: maandag t/m vrijdag;

ma 8 – vr 12 jan 2024ma 1 – vr 5 april 2024ma 2 – vr 6 sept 2024
ma 4 – vr 8 maart 2024ma 6 – vr 10 mei 2024ma 7 – vr 11 okt 2024
ma 3 – vr 7 juni 2024ma 4 – vr 8 nov 2024
ma 9 – vr 13 dec 2024
Klik op de groene balk om u in te schrijven

Hoe anderen een tot rust kom retraite ervoeren:

Een fijne plek om tot rust te komen en afstand te nemen van het leven thuis

Zomaar een adres via internet maar wat een groot kado

Gewoon bijna 2 uren zitten luisteren en kijken maar ook fijne gesprekken gehad

Ik kan weer verder, heb genoten en rust gevonden

Het was zeer goed om hier te zijn, hartelijk dank

Super, heel fijne week. Helemaal tot rust gekomen. Caroline

Geweldige locatie in een oase van rust. Aan alles is gedacht. René

Nieuwe inzichten, nieuwe energie, hoop en kracht. Karen

Dankbaar ben ik dat ik hier heb mogen zijn op jullie ” Hoeve” heb ik warmte en innerlijke rust gevonden. Henriette