Kom tot rust retraite

eerst volgende midweken zijn:

ma 5 – vr 9 sept 2022 (vol ), ma 3 – vr 7 okt.

  • Wil je er een paar dagen even tussen uit?
  • Ontsnappen aan de drukte van de stad?- Corona moe?
  • Ontstressen/onthaasten?
  • Even geen mantelzorger zijn

Hier kan je:

  • In alle rust lezen.
  • Mooie wandelingen maken.
  • Even weg van thuis.
  • Je hoofd leeg maken.
  • Tijd nemen om over dingen die voor jouw belangrijk zijn na te denken.

Je kunt je individueel inschrijving en heerlijk tot rust komen. We hebben wat vaste punten op de dag maar verder staat het je vrij je eigen plan te trekken. Je krijgt een eigen kamer, er zijn mooie sfeervolle ruimtes, we eten lekkere vegetarische maaltijden en er zijn inspirerende mede gasten.

de hoeve gezien vanaf de Zandwetering

Corona op Hoeve Wetermans

Wanneer er geen lock-down is zijn we open. Er hoefde hier niet veel te veranderen om Corona maatregel proof te worden. Iedereen heeft een eigen kamer en sanitair , tijdens het eten zitten we op gepaste afstand van elkaar, we richten indien nodig de maaltijden zo in dat we elkaar niets hoeven aan te geven etc. en er is meer dan voldoende ruimte in en om de boerderij om 1,5 meter afstand te houden. Deelnemers die verkouden of ziek zijn vragen we dringend niet te komen, zij kunnen kosteloos omzetten of annuleren. De bossen achter de hoeve zijn rustig en verfrissend.

Een wijde blik

Voor wie zijn deze tot rust komen midweken bedoeld?

Deze tot rust kom midweken zijn voor mensen van alle leeftijden en hebben als doel om om even stil te staan en de rust toe te laten. De letterlijke betekenis van retraite. We proberen voor een ieder een zo mooi mogelijke midweek te organiseren. Voor de één zal dat het tonen van de mooiste wandelroutes zijn, voor een ander een afspraak voor een gesprek, het wijzen op voor jou misschien boeiende boeken in de bibliotheek of het aandragen van andere ideeën om te vinden wat je zoekt

de achterzijde van de hoeve

Waarom er even tussen uit op Hoeve Wetermans?

Op onze hoeve zijn rust, ruimte en respect voor mens en natuur over al te zien en te voelen. In de kamers, de tuin, de inrichting, de kunst aan de muur, de kerkuilen die hier elk jaar broeden, het glas in lood raam in de meditatie ruimte, de bloemen en de bijen en de vergezichten op de omringende natuur. Op hoeve Wetermans kom je alleen maar aan het einde van enkele dagen is er altijd een warm afscheid. Misschien komt dat door de heerlijke maaltijden, misschien door het feit dat een ieder goed is zoals hij is, misschien door onze hond Dolf, die iedereen die buiten is even komt begroeten. Misschien door de mooie verhalen die we lezen na de maaltijd en de gesprekken die overal zomaar ontstaan.

Welkom op de hoeve

Dagritme:

Het ontbijt tussen 8.15 en 9.00. We lunchen van 12.30 tot 13.00 uur en de warme vegetarische maaltijd start zo rond 18.30. Om 20.00 is er voor wie wil een door Esther geleide meditatie in onze meditatie ruimte. We eten zo veel mogelijk gemeenschappelijk, ruimen met elkaar af . We tonen ’s avonds soms een film voor wie die wil zien, soms zingen we liederen bij de vleugel wanneer daar animo voor is. Suggesties voor leuke activiteiten zijn er altijd en we kennen de mooiste paden in de omgeving. Fietsen kun je bij ons huren. Onze bibliotheek kent vele bronnen en is zeer gevarieerd.

Wandelen langs de Zandwetering
De bibliotheek

Wij, Esther en Gerrit zijn deze boerderij enkele jaren geleden begonnen met als doel mensen te verbinden en rust en ruimte te bieden aan hen die dat in deze onrustige wereld nodig hebben. We kennen de waarheid niet en weten ook niet “hoe het zit”. We zoeken en vernieuwen elk op onze eigen manier en horen graag van anderen hoe hun zoektocht in het leven verloopt en wat ze ontdekt hebben. Esther helpt door de meditaties om de stilte in jezelf te vinden en is onvermoeibaar geïnteresseerd in een ieder. Gerrit is meer praktisch aangelegd, houdt van bouwen, keramiek, knutselen en muziek.

Praktische zaken:

We hebben 7 slaapkamers in de hoeve met eigen sanitair en in onze kapschuur nog drie kamers met gedeeld sanitair en een appartement met drie slaapkamers en gedeeld sanitair. Iedereen krijgt dus een eigen kamer en zo zijn we met maximaal 13 gasten. Wanneer we met vier of minder dan 4 gasten zijn overleggen we of de midweek doorgaat. We hebben geen personeel. Dat betekend dat wij, Esther en Gerrit zelf de boodschappen doen en zorgen voor het eten. Zijn er genoeg gasten dan vragen we een kok om de warme maaltijden te bereiden. We vragen van elke gast een kleine tijdsinvestering om samen te zorgen dat het eten op tafel komt en de keuken weer op orde. We beginnen op maandag 17.00 uur en eindigen op vrijdag 10.00 uur. De kosten zijn € 260,= Dat is inclusief verblijf en maaltijden, koffie en thee. ( € 295,= per 2023 )
Voor wie de kosten een belemmering zijn om te komen, neem dan contact op om te kijken wat wel mogelijk is. Wijn en bier etc. zijn voor eigen kosten. Bed/badlinnen opgemaakt bed zijn inclusief. De bus stopt 200 m van ons huis zodat we ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. Maar als u vanwege corona liever met de auto komt, er zijn genoeg parkeerplaatsen.

Het is zo lekker!!
We hebben 13 slaapkamers

Data:

Tot rust komen midweken zijn de eerst midweek van de maand: maandag t/m vrijdag;

ma 4 – vr 8 april 2022ma 5 – vr 9 septeptember 2022
In mei geen retraitema 3 – vr 7 oktober
ma 6 – vr 10 juni 2022ma 7 – vr 11 november
In juli geen midweek, aug vakantieweekma 5 – vr 9 december
2023
ma 2 – vr 6 jan 2023ma 1 – vr 5 mei 2023ma 4 – vr 9 sep 2023
ma 6 – vr 10 feb 2023ma 5 – vr 9 juni 2023ma 2 – vr 6 okt 2023
ma 6 – vr 10 maart 2023ma 3 – vr 7 juli 2023ma 6 – vr 10 nov 2023
ma 3 – vr 7 april 2023aug vakantiewekenma 4 – vr 8 dec 2023
Klik op de groene balk om u in te schrijven

Hoe anderen een tot rust kom retraite ervoeren:

Een fijne plek om tot rust te komen en afstand te nemen van het leven thuis (okt 2020)

Zomaar een adres via internet maar wat een groot kado (okt 2020)

Gewoon bijna 2 uren zitten luisteren en kijken maar ook fijne gesprekken gehad. (sept 2020)

Ik kan weer verder, heb genoten en rust gevonden (sept 2020)

Het was zeer goed om hier te zijn, hartelijk dank (sept 2020)

Super, heel fijne week. Helemaal tot rust gekomen. Caroline

Geweldige locatie in een oase van rust. Aan alles is gedacht. René

Nieuwe inzichten, nieuwe energie, hoop en kracht. Karen

Dankbaar ben ik dat ik hier heb mogen zijn op jullie ” Hoeve” heb ik warmte en innerlijke rust gevonden. Henriette