Recreatie

In en ronde de hoeve is er alle ruimte voor eigen invulling. Er zijn verschillende recreatieve mogelijkheden:

Wandelen: Rondom de hoeve zijn vele mooie wandelpaden. Vanuit de boerderij kunt u bijna direct het bos in lopen. We hebben een map met diverse rondwandelingen zoals rondje Olst, langs de vijf landhuizen, naar de uiterwaarden van de IJssel. Er zijn Geocaches in de omgeving en we werken aan een coördinatenspeurtocht.

Deventer (6 km) en Zwolle (25 km) zijn dichtbij. Het zijn beide oude Hanzesteden met een rijk historisch centrum. De bus naar beide steden stopt bijna voor de hoeve, maar ook op de fiets bent u snel in Deventer. De markt in Deventer is één van de mooiste van Nederland.

Deventer bij hoog water

Fietsen: De boerderij ligt in een coulisselandschap. Bos afgewisseld met kleine weide percelen. Maar u kunt ook langs de IJssel fietsen, met de pont in Olst over naar Gelderland en via Wijhe of Deventer weer terug. Richting Raalte en Bathmen liggen mooie bossen.

lekker fietsen

lekker fietsen

Lezen en lummelen: Door het hele pand zijn plekken waar u lekker kunt zitten en wegdromen met een boek. De bibliotheek is al goed gevuld, maar we zouden het fijn vinden als elke gast een boek meebrengt om het achter te laten met misschien een korte uitleg waarom u het bij ons achterlaat.

het zonnige terras

het zonnige terras

Muziek: Voor samen musiceren kunt u mij altijd wakker maken (Gerrit piano/viool). Neem uw instrument mee en bladmuziek en we gaan er wat moois van proberen te maken. Een keer een concertje bij het eten, samen zingen van één tot meerstemmig. We hebben verschillende zangbundels en natuurlijk kunt u zelf ook iets meenemen. Er staat een vleugel. Samen genieten van muziek, ook dat is groot leven!

Natuur: We proberen te inventariseren welke vogels en andere dieren, planten, paddenstoelen, enzovoort er rondom de hoeve voorkomen. Door aan te geven waar bepaalde planten staan of te laten zien welke vogels hier leven en ook hoe u ze kunt ontdekken, zult u zeker enorm kunnen genieten van deze mooie omgeving. We zien o.a de geel gors, groene specht, kwikstaart,puttertjes en gekraagde roodstaarten.

zwaluwjong van 2016

zwaluwjong van 2016

de kerkuilpullen uitgebroed in onze kapschuur 2016

de Kerkuilpullen uitgebroed in onze kapschuur 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eten: De maaltijden zijn de hoogtepunten van de dag. We proberen zoveel mogelijk uit eigen moestuin te eten. Waar we kunnen gebruiken we lokale biologische ingrediënten. Er is een map met heerlijke vegetarische recepten (op de hoeve wordt geen vlees gegeten). Aan het begin van de dag wordt met het kookteam doorgenomen wat er die dag gekookt kan worden. Eigen inbreng en aanvullingen zijn welkom. Ook onervaren (vegetarische) koks kunnen de groep verwennen met een heerlijke maaltijd.

Creatieve expressie: We hopen dat u zin hebt om een kunstwerk te maken in deze week. Tekenen, mozaïeken, houtbewerken, theater (we hebben een podium), creatief zijn met naald en draad. Er kan heel veel. Als u specifieke wensen hebt, is overleg van tevoren handig. Soms moet u dan eigen materiaal meenemen.

IMG_0533

Fotograferen: Foto’s maken is tegenwoordig geen kunst meer. Maar mooie, verhalende foto’s maken blijft kunst. De omgeving leent zich uitstekend voor deze hobby en we zien het resultaat graag rond de avondmaaltijd.

Meditatief moment: Iedere avond is er in een aparte ruimte, voor hen die dit willen, de mogelijkheid om met elkaar te mediteren.
Een vast programma van ontspanningsoefeningen, een korte bezinningstekst uit de Christelijke traditie gevolgd door een stilte. Dit programma duurt ongeveer een half uur.