Verhuur voor retraites, cursussen of trainingen.

Het huren van onze accommodatie voor weekenden en trainingen:

Onze Hoeve Wetermans heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. In de hoeve met een vloeroppervalk van 450M2 bevindt zich nu de bibliotheek, een twee persoons rolstoel toegankelijke kamer met eigen sanitair, een groot comfortabel zitgedeelte, een eetkamer naast de grote keuken, de centrale ruimte met de vleugel , wat kleinere zithoekjes en een af te sluiten ’televisie’ kamer. De eerste verdieping bereik je via een prachtige trap en daar bevinden zich 6 slaapkamers, elk met eigen sanitair, 6x twee persoons. Hier is ook een grote overloop waar 18 yoga matten kunnen worden uitgerold en een klein podium. Vanaf de derde verdieping kijk je vanaf 10 meter via de vide naar beneden en kun je prachtig over het terrein uitkijken. Aan de muur hangt prachtige kunst en alle kamers hebben hun eigen sfeer. In de kapschuur zijn twee appartementen met 3 slaapkamers met één persoonsbedden en gedeeld sanitair (per appartement) Totaal 13 slaapkamers en 18 bedden. De laatste twee gebouwen zijn een atelier en een vakantiehuisje en staat aan de rand van het terrein. Deze laatste twee faciliteiten zitten niet bij de huur inbegrepen.

Op het terrein bevindt zich ook de meditatie ruimte opgetrokken van strobalen en afgestreken met leem. Er zijn vier flessenramen, een prachtig glas in lood raam en een ‘lantaarn’ in de top. Via een 6x2m groot raam kijk je uit over de natuur achter de hoeve. Hier kun je genieten van de prachtige geluidsinstallatie of van de weldadige rust. De ruimte van 85m2 wordt heerlijk verwarmd door vloerverwarming.

Op het terrein van 1,5 ha bevindt zich een kruidentuin, een grote moestuin, een wei voor onze twee Drentse Heideschapen, een boomgaard, een terras met 2 grote eettafels, een ‘amfitheater’ en plekken onder de bomen of juist in de zon om heerlijk tot rust te komen. Najaar 2020 hebben we een eetbaar bos aangeplant.

We hebben het laatste jaar een bloementuin aangelegd en heggen geplant. We houden bijen en elk jaar broeden er kerkuilen in de kapschuur. De 4 kippen lopen vrij rond. De boerderij is duurzaam verbouwd, een aardwarmte pomp zorgt voor de verwarming, vlas isoleert de muren die met leem zijn afgestreken, 90 zonnepanelen zorgen voor elektriciteit. Regen water spoelt de toiletten. De trappen en houten wanden zijn gemaakt van het hout dat al op het terrein aanwezig was en alle meubels hebben al eerder een eigenaar gehad of zijn zelf gemaakt.

We verhuren de hoeve voor retraites, workshops, cursussen, seminars en groepen die de rust en ruimte zoeken, volpension is mogelijk.

De Hoeve huren:

Op hoeve Wetermans is de gehele accommodatie, hoofdgebouw/meditatie ruimte en buiten ruimte geheel voor jouw groep en al deze ruimtes zijn volledig tot je beschikking. Zelf wonen we in het voorhuis van de hoeve zodat bij vragen er direct kan worden geholpen. In het weekend verhuren we alleen het gehele weekend, dus geen losse weekenddagen. Er zijn enkele yoga matjes aanwezig evenals krukjes/stoelen/krukken/dekentjes in de meditatie ruimte. Meditatie kussens graag zelf meenemen.

We werken met koks die heerlijke vegetarische maaltijden bereiden en alleen voor jouw groep koken. We eten zo mogelijk biologisch en uit eigen moestuin waar het kan en dieet wensen kunnen tot een week voor aanvang worden opgegeven. Wanneer je zelf voor de catering wil zorgen dan is dat mogelijk maar dit graag direct bij het vastleggen van de datum aangeven.

Prijzen hoeve Wetermans:

De prijzen zijn bij minimaal 13 betalende gasten en inclusief btw.

Volpension: 218 euro per persoon per weekend. Dit is inclusief:

  • gebruik gehele hoeve + meditatie ruimte van vrijdag 16.00 – zondag 19.00 uur
  • 3 maaltijden op zaterdag en 2 op zondag
  • gebruik vleugel
  • toeristenbelasting/schoonmaak
  • gratis koffie en thee, fruit

Wanneer er op vrijdag avond een (eenvoudige) maaltijd gewenst is kost deze €15,00 p.p. bij minimaal 13 personen.

Bij de verzorging van de eigen catering:

Zijn de prijzen €131,50 per persoon per weekend . Dit is inclusief:

  • gebruik gehele hoeve + meditatie ruimte van vrijdag 16.00 – zondag 19.00 uur
  • gebruik goed geoutilleerde keuken
  • gebruik vleugel
  • toeristenbelasting/schoonmaak

Wanneer er aansluitend aan het weekend extra dagen gehuurd wordt is de prijs per extra dag volpension € 76,25 p.p./dag en € 26,25 p.p./dag zonder catering. Ook hier geld minimaal 13 personen.

Voor het huren van de hoeve voor losse dagen, de beschikbaarheid en de prijzen neem contact met ons op. Er is veel mogelijk maar het is maatwerk.

Zelf meenemen: Beddengoed en handdoeken. Er zijn 18 éénpersoonsbedden aanwezig. Bed/badlinnen/opgemaakt bed kost €15,00pp indien door ons verstrekt.

Aanbetaling en annulering: Om en datum te reserveren betaalt u €150. Dit is niet restitueerbaar en wordt later met de factuur verrekend. Minimaal drie maanden voor uw komst betaalt u €350 om de boeking definitief vast te leggen ( wanneer er ook catering is afgesproken bedraagt dit bedrag 500 euro omdat de kok er in haar verdere werkplanning rekening mee houd). Ook dit bedrag is niet restitueerbaar. Wanneer u minder dan 1 maand voor geboekte aankomstdatum annuleert bent u het hele minimum bedrag verschuldigd. Dus in 2023, 13x de verblijfskosten voor 1 persoon. Catering /beddengoed/toeristenbelasting hoeven niet afgerekend te worden. Twee weken van te voren willen we graag het voorlopig aantal deelnemers weten en kunt u ook niet meer voor de catering annuleren zonder de afgesproken kosten te betalen annuleren. Kleine veranderingen kunnen tot 7 dagen nog worden doorgegeven. Deelnemers afmelden kan nadien niet meer, één aanmelden tot 3 dagen van te voren wel. Dit omdat de kok inkopen moet doen en we geen eten willen verspillen.

Wanneer moet de rest uiterlijk worden betaald?   Een week voor aanvang versturen wij de factuur voor het aantal deelnemers dat dan bij ons bekend is. Die factuur dient dan direct en voor aanvang te worden betaald. Komen er meer mensen bij, dan versturen wij na afloop van de workshop een 2e factuur. Er vindt geen restitutie plaats voor mensen die korter dan 7 dagen voor aanvang afgemeld worden.

Drankjes buiten de koffie en thee: Wijn, bier en sap zijn niet inbegrepen. Wanneer er volpension wordt geboekt kunnen we zorgen wij voor de aanwezigheid van een redelijke hoeveelheid drankjes in de koelkast. Wij rekenen de genuttigde flessen en pakken af met de cursusgever.

Aansprakelijkheid: De huurder wordt door ons aansprakelijk gesteld voor schade ontstaan tijdens de verhuurperiode.

Hoeve Wetermans is drugsvrij:  We eten vegetarisch en hebben respect en oog voor elkaar en de natuur om ons heen.

Bereikbaarheid:    Hoeve Wetermans is goed bereikbaar per openbaar vervoer, op vrijdag stopt bus 161 200m van de hoeve. Op zaterdag en zondag moeten mensen naar station Olst 3 km of station Deventer 7 km worden gebracht. Eventueel kunnen we hierbij helpen want het OV willen we graag stimuleren.

Wil je reserveren of informatie, stuur een mail naar info@hoevewetermans.nl of bel 0622446534