Stilte retraite, meditatie weekend

21-23 jan 2022 ( vol ), 18 – 20 maart 2022 ( vol ),

13 – 15 mei ( nog 2 plekken), 14 – 16 oktober

Op de weg van het leven zijn er soms momenten waarbij het goed is om stil te staan en de tijd te nemen om te ontdekken wat je ten diepste zelf wilt.

  • Doe ik de dingen nog die bij me passen, hoe krijg ik helder wat ik echt wil?
  • Waaraan verlies ik steeds de energie?
  • Wat wil ik met mijn leven, met mijn werk?
  • Kinderen het huis uit, wat nu?
  • Mijn leven heeft een andere wending gekregen, wat nu?
de meditatie ruime van binnen
en buiten

Tijdens deze stilte retraite neem je deze tijd. Een retraite betekent letterlijk je terugtrekken, afstand nemen tot de dagelijkse gang van zaken, Geen telefoon, geen internet, krant of nieuws. Stilstaan, kijken, luisteren en ervaren wat er nu is, Jezelf weer eens ontmoeten. In de stilte kun je luisteren naar je diepste angsten, verdriet, verlangens en behoeften. Soms is luisteren naar datgene dat diep in ons gehoord wil worden en aandacht wil ongemakkelijk maar altijd verhelderend. Zie het als een “vakantie” reis voor de ziel, een reis naar binnen. We doen voor ons zelf maar in de vertrouwdheid van de groep. Voor wie daar behoefte aan heeft is het mogelijk om een gesprek met ons begeleiders aan te vragen .

Het Hanzebos

Op de hoeve zijn vele plekjes, binnen en buiten waar je je kunt terugtrekken, de moestuin, onder de bomen, naast de wei van de schapen, op de schommel, in de boomgaard, de meditatieruimte, op het kraaiennest, in de ‘receptie’ of de zithoeken of je eigen kamer. Je kunt vanuit de hoeve het Hanzebos in om een stukje te lopen zonder veel mensen tegen te komen. Stilte en ruimte is hier in overvloed.

Corona op Hoeve Wetermans:

Er hoefde hier niet veel te veranderen om corona maatregel proof te worden. Iedereen heeft een eigen kamer en (deels) sanitair, (er kunnen max 13 gasten slapen) en tijdens het eten zitten we op gepaste afstand van elkaar, we richten de maaltijden zo in dat we elkaar niets hoeven aan te geven etc. en er is meer dan voldoende ruimte in en om de boerderij om 1,5 meter afstand te houden. Deelnemers die verkouden of ziek zijn vragen we dringend niet te komen, ben je ziek of is de test positief dan kun je kosteloos omzetten of annuleren. De bossen achter de hoeve zijn rustig en verfrissend.

Programma: 

Vanaf de kennismaking verloopt het hele weekend in stilte. Voor mensen die daar toch behoefte aan hebben is er ’s avonds de mogelijkheid om in gesprek te gaan in de afgesloten bibliotheek zodat anderen niet worden gestoord.

Vrijdag: 17.00 aankomst, welkom en een lekkere maaltijd. We maken met elkaar kennis en vinden ons eigen weekend thema waarna er een meditatie volgt waarbij “wijze woorden” ons helpen “ons zelf” te vinden. We zoeken in stilte onze kamer op.

Zaterdag: Na het ontbijt luisteren we naar “wijze woorden” en is er een geleide en een loop meditatie. Koffie/thee en lunch gebruiken we in stilte. Na de lunch volgt er een stiltewandeling. Als het weer dit niet toelaat is er in de meditatieruimte een meditatie waarbij muziek ons begeleid als een waterstroom langs ons pad. Nieuwe “wijze woorden” blijven ons voeden en met een meditatie sluiten we de stilte dag af.

Uitkijk over het land achter de hoeve

Zondag: Voor het ontbijt wandelen we in stilte om de zon te zien opgaan.  De ochtend meditatie zal in het teken staan van dankbaarheid en daarna genieten we van koffie en thee Na de lunch maken we een “herinnering” om gekregen inzichten vast te houden en vertrekken naar huis.

De kosten:

Het weekend inclusief verblijf, bed/badlinnen, alle maaltijden ‘vegetarisch en zo mogelijk biologisch’ en koffie en thee is €260, op basis van een éénpersoons kamer.  Voor 2023 ( €295 )Voor mensen die thuis slapen zijn de kosten €180 en dit is inclusief lunches en diner.

Inschrijfformulier Stilte retraite hoeve Wetermans

Reacties van deelnemers:

Dank je wel, Gerrit en Esther. Wat een geweldige, oorverdovende stilte hebben jullie voor ons gecreëerd. Prima concept; herhaling vatbaar. René

Bedankt voor het mooie geschenk dat ik van jullie heb mogen ontvangen door tijdens het weekend heerlijk stil te mogen worden. Ik kom graag nog terug. Riene.

Ik kwam hier met een te vol hoofd en nu is het leeg. Henriette

Een heerlijke plek om tot rust te komen. Henk

De verhalen, de meditaties, het huis, het eten, de kunst. Sommige ervaringen zijn groter dan het moment, dit weekend creëert een echo. Alard

Mooie inspirerende mozaïeken