Vijfdaagse Stilte Retraite

woe 7 aug – zon 11 aug 2024

Een vijfdaagse stilte retraite met meditaties, stilte wandelingen, tijd om te bezinnen, rust te vinden, het leven te overdenken. Onze kok zorgt voor de innerlijke mens met heerlijke vegetarische maaltijden en de groep draagt in stilte de afzonderlijke deelnemers.

Vijf dagen van stilte:

Tijdens onze retraite zullen vanaf de kennismaking op woensdagmiddag tot de lunch van zondag stilte betrachten. We hoeven alleen maar te luisteren naar de bel die een maaltijd of een volgende retraite aankondigt. Van de geluiden om ons heen als de roep van de vogels, de wind, de tokkende kippen die een ei hebben gelegd of de hond die blaft tegen de koeien kunnen we genieten. Verder proberen we, in die zoveel mogelijk van betekenisvolle prikkels ontdane ruimte, te luisteren naar wat er in ons innerlijk opborrelt en ontstaat. We wandelen, soms samen ( staat je geheel vrij ), lezen, rusten uit, mijmeren en staren naar de bomen. We wonen midden un de natuur aan de rand van het mooie Hanzebos. We houden de elektronica alleen voor uiterste noodzaak en geven ons over aan de stilte. We hebben twee schommels, een grote trampoline, fijne terrasstoelen die je overal op het terrein kunt neerzetten, muurtjes om op de zitten, bankjes buiten en banken binnen. Veel plekken waar je als je wilt even helemaal kunt terugtrekken. Je leert meer over jezelf maar door de groep doe je het niet alleen. Hopelijk zijn onze wandelpaden dan aangelegd en kunnen we ook lekker kuieren op ons eigen terrein.

Programma stilte Retraite vijfdaagse:

We verwachten jullie op woensdagmiddag om 14.00 uur. Na een installeren op de eigen kamer volgt er een kennismaking en introductie. Hierna gaan we naar de meditatieruimte voor de eerste mediatie en vervolgen we de dagen in stilte tot de lunch van zondag. We zullen per dag zo 1 – 1,5 uur mediteren. Daarnaast zijn er twee stilte wandelingen en is er ruimte om te lezen, te mijmeren, te fietsen en je eigen gang te gaan. Op zondag sluiten we de retraite af met als thema dankbaarheid. Ervaring met mediteren is niet nodig. Esther, die de meditaties leidt zal je gidsen We lezen woorden van wijsheid uit alle windrichtingen en verrijken daar mee ons gevoel maar ook ons verstand. Gedurende de lunch en diner luisteren we naar inspirerende verhalen om op te kauwen. Samengevat, vijf dagen om tot je zelf te komen, je te verrijken en je te bezinnen.

Kosten:

De kosten voor de stilte retraite vijfdaagse zijn €480,=m Dit is inclusief, eigenkamer, opgemaakt bed, al het eten en koffie en thee etc. Andere drankjes kun je gebruiken en later afrekenen. Voor wie de kosten een probleem zijn, neem contact met ons op om te zien wat mogelijk is. Op de benedenverdieping is één kamer die geschikt is voor mensen die moeilijk de trap op kunnen. Wanneer je aanbetaling binnen is je plek zeker. Moet je onverhoopt annuleren dan gelden de ANVR voorwaarden.

Vervoer: Je kunt natuurlijk met de auto komen die je kunt parkeren op onze parkeerplaats maar de bus stop op 250 meter van de hoeve en we kunnen je ook van station Olst ophalen (3 km ). We hebben 3 fietsen die gebruikt kunnen worden om even wat verder weg te gaan ( voor de kleinere mens zijn ze soms iets hoog ).

Wij zien uit naar een heerlijke zomerse stilte retraite, wees welkom!